Vissa familjeprojekt utvecklas mer än man hade tänkt från början. Jag ger mina döttrar en sång när de fyller arton, ett soundtrack att bära med sig på resan in i vuxenlivet.

Låten heter Öppet Hav och till den spelade vi även in en musikvideo, mest på skoj vilket var själva syftet. Jag tror dock att andra föräldrar, med tonåringar som stampar otåligt för att ge sig ut i livet, kan känna igen sig i denna sång därför är det kul att dela den.

Jag skrev även en något mer poetisk förklaring…

Hon står där på tröskeln till vuxenlivet. Balanserar mellan att vara både stor och liten på samma gång. En fot i varje land men mitt i steget. Det som kändes som en evighet ter sig vid en tillbakablick som en kort sekund. Att arton år av kärlek kan rymmas i ett så kort ögonblick.

Nu väger hon på tröskeln en stund innan hon ger sig av. Jag har gjort det jag kunnat med alla mina brister. Men också med kärlek och trygghet. Nu kan jag bara släppa greppet. Det är både svårt och självklart.

Jag ser en självständig och trygg tjej redo att ta för sig av livet. Jag ser stolt på när hon ger sig ut i världen. I sitt hjärta bär hon en del av mig och vetskapen att jag alltid finns här för henne. Alltid.

Låten är producerad av Dan Sundquist i hans studio i Stora Skuggan, Stockholm i maj 2017
Det är Ebba som körar och är med mest i filmen, så klart.
Stockholm 2017, Anders Klapp

0 Kommentarer

Cancel

För närvarande har du JavaScript inaktiverat. För att kunna kommentera, vänligen se till att JavaScript och cookies är aktiverade och ladda sedan om sidan. Klicka här för instruktioner om hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.